+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Dom Quixote

GPS route – Wandelen Algarve – Tavira (TAV PR1)

Dom Quixote

GPS wandelroute Algarve – Tavira (TAV PR1)

 17 km  Moeilijk   274m Casas Baixas

Deze wandelroute begint bij het “Centro de Descoberta” (voormalige basisschool) van deze plaats. Als u in noordelijke richting gaat en langs het dorpje Alcarias Baixas komt, bestaat het landschap uit cistusrozen en het gaat geleidelijk over in gebieden met kurkeiken en dennenplantages.
Op sommige plaatsen is een grote concentratie lavendel en Tuberaria guttata, wat de omgeving in de bloeiperiode bijzonder kleurrijk maakt. Tot Amoreira wandelt u langs een beekje en door boom- en wijngaarden. De weg gaat verder door kurkeikbossen, cistusrozen en dennenbossen tot aan
de Cerro do Bicudo. Vanaf hier kunt u de Odeleitebeek zien, alsmede de vallei en de hellingen die bedekt zijn met cistusrozen, aardbeibomen, dennen en steeneiken.

Lees meer ...

Bij de beek is een picknickplaats waar u even kunt uitrusten en van het landschap kunt genieten. Daar komt u misschien een paar van de talrijke soorten vogels, zoogdieren, amfibiëen en reptielen van dit gebied tegen. Soorten zoals het wild konijn, de groene kikker, leeuwerik, Vlaamse gaai, patrijs en de wielewaal zijn vrij gewoon.
Nadat u Graínho heeft verlaten, komt u door een uiterwaard met akkers, boomgaarden, wijngaarden en weides. De vegetatie gaat over in cistusrozen, steeneiken en kurkeiken. In de buurt van Passa Frio komt de weg langs twee windmolens die getuigen van een andere manier van leven in het Serra van de Algarve. De route gaat verder tot aan het “Centro de Descoberta” in Casas Baixas.

Download file: tav-pr1-percurso-dom-quixote.gpx
Download file: tav-pr1-percurso-dom-quixote.gpx
GPX

Pin It on Pinterest

Share This
×