Dom Quixote

Dom Quixote

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira (TAV PR1)

 17.8 km  Moeilijk   274m Casa Baixas

Dom Quixote wandelroute is en zware gps rondwandeling van bijna 18 km door de heuvels van de Algarve. Hij begint bij het “Centro de Descoberta” in Casas Baixas. Loop in noordelijke richting langs het dorpje Alcarias Baixas. Het landschap bestaat uit cistusrozen en gaat geleidelijk over in gebieden met kurkeiken en parasol dennen.

Lees meer ...

Op sommige plaatsen groeit lavendel, wilde salie en tuberaria guttata (gevlekt zonneroosje). Dat maakt de omgeving in de bloeiperiode bijzonder kleurrijk. Tot Amoreira wandelt u langs een beekje en door boom- en wijngaarden. Tot aan de Cerro do Bicudo gaat verder door kurkeik- en dennenbossen afgewisseld met cistusrozen. Vanaf hier kunt u de Odeleitebeek zien. De vallei en de hellingen die bedekt zijn met cistusrozen, aardbeibomen, dennen en steeneiken.

Bij de beek is een picknickplaats waar u even kunt uitrusten en van het landschap kunt genieten. Daar maakt u kans verschillende vogelsoorten, zoogdieren, amfibiëen of reptielen  tegen te komen. Wild konijn, groene kikker, leeuwerik, vlaamse gaai, patrijs en wielewaal bevolken de vallei.

Nadat u Graínho heeft verlaten, komt u door een uiterwaard met akkers, boomgaarden, wijngaarden en weides. De vegetatie gaat langzaam weer over in cistusrozen, steeneiken en kurkeiken. In de buurt van Passa Frio staan nog twee oude windmolens die getuigen van een andere manier van leven in het Serra van de Algarve. De route gaat vervolgens terug tot aan het “Centro de Descoberta” in Casas Baixas.

Download file: tav-pr1-percurso-dom-quixote.gpx
×