Curral da Pedra

Curral da Pedra

GPS wandelroute Algarve – Tavira TAV PR12

 6.4 km  Middelmatig   89m Porto Carvalhoso

De route start langs de rivier de Alportel. De oevers hebben een karakteristieke oevervegetatie. De wandelroute komt door het gehucht Curral da Pedra (huizen volgens de traditie gebouwd met leisteen) en slingert terug naar de watermolen. Dan over de heuvels terug naar Porto Carvalhoso.
Lees meer ...
Serra en de rivier de Alportel

Op de heuvels het karakteristieke landschap van de Serra: eikenboomgaarden, Medronheios (aardbeibomen), afgewisseld met aromatische planten (rozemarijn, tijm maar ook de eetbare cistusroos). U komt langs permanent bewoonde huizen en huizen die als tweede verblijf worden gebruikt. De rondwandeling is geel-rood gemarkeerd (PR 12). Onderweg is er geen horeca, dus neem een picknicklunch mee om op een van de mooie uitzichtpunten even te genieten van de omgeving.

Dichter bij de rivier ziet u een typische oevervegetatie, watertanks, vervallen huizen, kleine akkers en geïrrigeerde boomgaarden. Natuurlijk hoort u ook volop vogels zingen, aangetrokken door het water. Op de hellingen groeien afwisselend kurkeiken en steeneiken afgewisseld met open land met aromatische planten. Blijf laag bij de rivier en u ziet een watermolen (stenen gebouw) in de rivierbedding en nog verder de huizen van Curral da Pedra (5 km). Na het verlaten van het gehucht Curral da Pedra, begint een steile klim naar de top van de heuvel (230m), die Curral da Pedra scheidt van Porto Carvalhoso. Op de top aangekomen rechts aanhouden. Hier een prachtig uitzicht over de heuvels in het noorden. U zakt nu via een andere cluster met huizen; Monte Ribeira, weer langzaam af richting het startpunt van de wandeling.

Download file: tav-pr12-curral-da-pedra.gpx
×