Cruzes

Cruzes

GPS route -Wandelen Algarve – Tavira

 11.9 km  Middelmatig   342m Varzeas do Vinaigre

Cruzes wandeling is een middelzware 11,9 kilometer lange gps rondwandeling Tavira.  De start is in Varzeas do Vinagre. Hij loopt door de valleien en over de bergruggen in het achterland van Santa Catarina da Fonte do Bispo.

Lees meer ...

Het is ook voor ons iedere keer weer een verrassing hoeveel verschil er zit in de indrukken die je opdoet tijdens de verschillende wandelingen. Terwijl ze toch voor een groot deel door het Algarviaanse heuvelland “vlak bij huis” lopen. We lopen deze wandeling op een bewolkte dag in januari van 2014.

Cruzes begint in het dorpje Várzea do Vinagre, naast de rivier de Alportel. Hier loop je al snel een groene vallei in. De grote brand die in de zomer van 2012 woedde, heeft er voor gezorgd dat de contouren van de heuvels, zonder hoge begroeiing, weer schitterend tot hun recht komen. Verderop in de vallei, waar het vuur niet is gekomen, zie je nog hoe bijna subtropisch en ondoordringbaar het gebladerte overal moet zijn geweest. Bijna ongemerkt klim je gedurende de eerste zeven kilometer van de wandeling de heuvel op.

Cruzes begint in Várzea op 120 meter en het hoogste punt, de verlaten boerderij in Cruzes, ligt op 420 meter. Vanaf dit moment, voor ons gedurende het tweede deel van de wandeling,  ga je ook genieten van vergezichten. En dat is direct de grote charme van Cruzes. Het frisse groen van de vallei waar je je ogen uit kijkt naar alle planten die er groeien, tegen het panorama dat je hebt vanaf de heuvelrug in het tweede gedeelte van de route. Als je ’s morgens vroeg vertrekt, ben je precies op tijd voor een middagmaal bij restaurant O Monte Velho in de bergen bij Umbria, één van de grootste aanraders in onze streek.

Let wel op: wanneer je bij O Monte Velho wilt lunchen, moeten wij dat van tevoren voor je bespreken.

Download file: CAC06 - Cruzes.gpx

×