+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Corte de Ouro

 12,5 km  Middelmatig   168m Corte de Ouro

Wandelroute Corte de Ouro (LLE PR02) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Loulé.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

De foto´s bij deze wandeling zijn afkomstig uit het Enjoy the Algarve magazine.

Download file: lle-pr02-corte-de-ouro.gpx

Wandelroute Corte de Ouro LLE PR2

Wandelroute Corte de Ouro is een rondwandeling in de heuvels rondom het parochiedorp Corte de Ouro, vlakbij de wat grotere gemeente Ameixal. De wandelroute is uitgezet in het meest noordelijke gebied van gemeente Loulé dat grenst aan de provincie die boven de Algarve ligt: de Alentejo.

De grens tussen deze twee provincies wordt gevormd door de rivier de Vascão. Tijdens de wandeling wordt deze rivier ook meerdere keren overgestoken. Wandeling Corte de Ouro werd door de organisatoren van het jaarlijks terugkerende Ameixal wandelfestival in april al verschillende keren opgenomen in het programma omdat het een zeer veelzijdige route is. Niet alleen kan je tijdens de wandeling genieten van de glooiende heuvels die in het voorjaar bedekt zijn met een tapijt van paars, geel, rood en wit. Alle veldbloemen die je je kunt voorstellen schilderen patronen langs de wandelpaden en de lucht is vol bloemengeur. In die velden hoor en zie je in het voorjaar een groot aantal vogelsoorten; van Gaaien en Blauwe Eksters tot Wielewalen, Bijeneters, Nachtegalen, Mezen, Vinken etc. Traditioneel is de landbouw hier van groot economisch belang. De moderne tijd treedt ook hier echter in, en langzaam verdwijnt de traditionele levenswijze. Je ziet dat bijvoorbeeld omdat er steeds minder herders zijn met schappskuddes.

Anta do Beringel

Afgezien van dit indrukwekkend vertoon van kleuren en geuren, voert de wandeling ja langs een aantal interessante historische bezienswaardigheden waarvan de Anta (of Tapir) do Beringel zeker niet de minste is. Volgens informatie verzameld op de website van de Camara Municipal (gemeente) Loulé, kunnen in de parochie van Ameixial twee megalithische monumenten worden bezocht.

Tapirs of Anta´s zijn grafmonumenten, gewijd aan de dodencultus, gebouwd met grote stenen elementen. Het zijn geen individuele, maar collectieve graven, waarvan wordt gedacht dat ze een volledige gemeenschap dienen. Dit soort monumenten werd wijdverspreid uit de Neolithische periode. Dit is de periode waarin de bevolking het rondtrekkende bestaan vaarwelzegde en zich vestigde. Hieruit blijkt het grote belang dat de dood voor deze samenlevingen had. De monumenten die behoren tot de gemeente Ameixial maken deel uit van een groter aantal monumenten van dit type, dat zich uitstrekt tot de gemeenten Tavira en Alcoutim.

Pin It on Pinterest

Share This
×