Corte de Ouro

Corte de Ouro

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Loulé (LLE PR02)

 12.5 km  Middelmatig   166m Corte de Ouro

Wandelroute Corte de Ouro (LLE PR02) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Loulé.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

De foto´s bij deze wandeling zijn afkomstig uit het Enjoy the Algarve magazine.

Wandelroute Corte de Ouro LLE PR2

Wandelroute Corte de Ouro is een rondwandeling in de heuvels rondom het parochiedorp Corte de Ouro, vlakbij Ameixial. De wandelroute is uitgezet aan de noordelijke grens van gemeente Loulé en grenst aan de provincie die boven de Algarve ligt: de Alentejo.

Wandelen langs de rivier

De Vascão rivier is de grens tussen de twee provincies. Tijdens de wandeling wordt deze rivier meerdere keren overgestoken. Deze route is door de organisatoren van het jaarlijkse Ameixal wandelfestival in april al verschillende keren opgenomen in het programma omdat het een zeer veelzijdige route is. De flora en fauna in dit gebied zijn overweldigend. In het voorjaar zijn de heuvels bedekt met een tapijt van bloemen in alle schakeringen van paars, geel, rood en wit. Dat trekt weer veel insecten, reptielen en amfibieën, die op hun beurt weer voedsel zijn voor vele vogelsoorten. Het geschreeuw van Gaaien en Blauwe Eksters de zang van de Wielewaal en de kleuren van schitterende Bijeneters vullen de lucht. Traditioneel is ook de landbouw hier van groot economisch belang, maar in deze moderne tijd, verdwijnt langzaam dat traditionele landleven. Je ziet dat bijvoorbeeld omdat er steeds minder herders zijn met schappskuddes.

Anta do Beringel

Afgezien van dit indrukwekkend vertoon van kleuren en geuren, loop je langs een aantal interessante historische bezienswaardigheden, waarvan de Anta (of Tapir) do Beringel zeker niet de minste is. In Ameixial kunnen twee megalithische monumenten worden bezocht.

Tapirs of Anta´s zijn grafmonumenten. Ze zijn gewijd aan de dodencultus en gebouwd met grote stenen elementen. Het zijn geen individuele, maar collectieve graven, waarvan wordt gedacht dat ze een volledige gemeenschap dienen. Dit soort monumenten was wijdverspreid in de Neolithische periode. In dit tijdperk zegde de bevolking het rondtrekkende bestaan vaarwel om zich permanent te gaan vestigen. De monumenten die behoren tot de gemeente Ameixial maken deel uit van een groter aantal monumenten van dit type, dat zich uitstrekt tot de gemeenten Tavira en Alcoutim.

×