Cerro Sao Miguel

Cerro Sao Miguel

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Olhão (OLH-PR2)

 16.5 km  Moeilijk   341m Moncarapacho

Cerro Sao Miguel wandeling is een zware 16,5 lange gps-rondwandeling van gemeente Olhão vanuit Moncarapacho. Het maakt verschil uit of je deze route met de klok mee, of tegen de klok in loopt. Dat laatste is de officiële versie. Je hebt de zware klim de berg op dan aan het einde van de route. Wij lopen hem persoonlijk het liefst met de klok mee.
Lees meer ...

Starten in een dorp is altijd fijn, omdat je na de inspanning van de wandeling lekker op een terrasje kunt neerzakken. Onderweg kom je geen horeca tegen. Neem dus een picknick mee, want mooie plekjes om even te stoppen en lekker te genieten van uitzicht en het zonnetje zijn er genoeg. In de Algarve is dat zonnetje veelvuldig aanwezig, zéker ook in de winter!

Cerro de Cabeca

Vanuit Moncarapacho loopt de route langs de westflank van deze uit kalkzandsteen bestaande heuvel. Vroeger werd in de hier nog aanwezige overblijfselen van leemputten kalk gebrand uit de rotsen. Naarmate je wat hoger komt, wordt het uitzicht rondom mooier. Langzaam daal je weer af en loop je richting de snelweg A22. Dit vinden wij het minst interessante stuk van de route. Na het oversteken van de EN398, domineert de Cerro de São Miguel het beeld. In een lange aanloop bereid je je voor op de klim.

Cerro de Sao Miguel

De berg is steil, de paden zijn stenig en oneffen en je kunt een verdwaalde en levensgevaarlijke mountainbiker tegenkomen. “De Miguel”, zoals hij in onze volksmond heet, is namelijk ook het toneel voor diverse fietsroutes. Blijf dus oppassen! Gewmeente Olhão heeft haar wandelroutes ontwikkeld tussen 2019 en 2020. De paden rondom Moncarapacho zijn naar onze mening voor natuurliefhebbers wel de mooiste om te lopen. OLH-PR2 is een echte uitdaging, maar heel erg de moeite waard!

Download file: olh-pr2-sao-miguel.gpx
×