Cerro do Bufo

Cerro do Bufo 

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Castro Marim (CAS PR11)

 10.5 km  Makkelijk   14m Castro Marim

Cerro do Bufo wandeling is eenvoudige circulaire rondwandeling van ruim 10 kilometer door de zoutpannen van de Sapal bij Castro Marim. Wij parkeren onder aan het tempelierskasteel, aan de zuidkant van het dorp. Het eerste deel van de wandeling loopt langs de vrij drukke verbindingsweg met Vila Real de Santo Antonio, maar zodra je bij de afslag naar het zandpad langs het kanaal bent aangekomen, is het stil en hoor je het kabbelen van het water en het schreeuwen van de honderden flamingos die verderop in de zoutpannen staan.

Lees meer ...

Dat maakt deze wandeling door de Sapal zoals dit gebied heet, een schitterende route voor vogelspotters. In dit gebied zijn wel 200 verschillende soorten gevonden. Wij liepen hem met een camera en verrekijker. In het kanaal zwemmen allerlei watervogels, van verschillende eenden soorten en futen tot aalscholvers. Aan het einde van het kanaal staat zelfs een vogelkijkhut.

Natuurgebied van de Sapal

De route voert je langs een groot binnenmeer en afgezien van de watervogels aan de linkerkant, is de plas-dras zone aan de rechterkant ook vol kleine soorten als bijvoorbeeld fitis en roodborsttapuit. Een grote buizerd scheert ook over. In de lente is het hier een enorme bloemenzee. Het uitzicht op het tempelierskasteel van Castro Marim is prachtig. Je komt hier eigenlijk ogen te kort.

Wanneer je na een kilometer of zes de zoutpannen verlaat, gaat de route over een rustige asfaltweg terug naar Castro Marim. Neem in het centrum vooral één van de weggetjes naar rechts omhoog waardoor je achter het kasteel over een soort spoor nog een laatste blik op de zoutpannen kunt werpen.

Wij vinden deze wandeling ècht een aanrader!

Download file: cerro-do-bufo-el-sapal-de-castro-marim_rtw.gpx
×