Cerro de Cabeça

Cerro de Cabeça

GPS wandelroute –  WandelenAlgarve – Olhão

 4.5 km  Makkelijk   207m Cerro de Cabeca

Cerro de Cabeca wandelroute is een wandeling door het natuurgebied op de heuvelrug naast het dorp Moncarapacho.
De heuvel is een oud industriegebied waar ooit kalksteen werd gewonnen en gebrand in grote lijmputten.

Lees meer ...

Cerro de Cabeca wandelroute bevat nog overblijfselen van een vergeten ambacht. Je kunt nu fantastisch wandelen op deze heuvelrug. Over de flanken van de heuvel loopt een rommelig pad naar de top van de berg, waar het uiteindelijk helemaal verdwijnt en je je eigen weg moet banen tussen de schitterende grijze granieten rotsen en wilde begroeiing door. Dat maakt de wandeling heel spannend en alleen de grootste durfallen bereiken het hoogste. De top van de Cerro da Cabeca is 249 meter. Het is ons niet gelukt.

De wandeling is maar 4,5 kilometer lang, en het is de hele weg genieten. Genieten van het schitterende uitzicht over de kust, genieten van de enorme rotspartijen, genieten van de verscheidenheid aan bomen en planten en van de koele wind als je toch de top van de heuvel hebt bereikt. De paden op de Cerro de Cabeca zijn omzoomd door wilde Medronho – (boomaardbei) en Alfarobeira (Johannesbrood) bomen. Halverwege bevindt zich opeens een verrassende cactus-tuin bij een tot ruïne vervallen boerderij waar waarschijnlijk ooit een personeelslid van de steengroeve heeft gewoond.

Afdalen met een trap

Vanaf de bergtop leidt eerst een smal pad en vervolgens een lange trap vanaf een officieel en slecht onderhouden uitzichtpunt (miradouro) terug naar het begin van de wandeling Moncarapacho, ongeveer 3 kilometer buiten het gelijknamige dorp. Hier wacht, met een verkoelend drankje en een uitstekende lunch Restaurante Colibri of Snackbar da Ana waar de gelijknamige kok de scepter zwaait in de keuken.

Download file: ROT46 - Cerro da Cabeca.gpx
×