Trilho Ambiental do Castelejo

Trilhos no Parque Natural da Costa Vicentina

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Vila do Bispo

 3.3 km  Makkelijk   60m Parkeerplaats

VDB PR01 – Trilho Ambiental do Castelejo

Trilho Ambiental do Castelejo (VBP-PR01) is een eenvoudige 3,3 km lange rondwandeling bij Vila do Bispo in het Nationaal Park Costa Vicentina – Algarve.

Verken de adembenemende wandelroute die door het unieke natuurgebied van het nationaal park van de Costa Vicentina slingert.
Beginnend in een schilderachtig duingebied, voert deze route je langs de betoverende kustlijn naar het prachtige strand van Amado.
Onderweg word je omringd door een weelde aan flora. Denk aan jeneverbes, peperboom en de betoverende cistusroos, die dit ecosysteem tot een ware schat van biologische diversiteit maken.

Vogelspotten

Terwijl je langs de kustlijn wandelt, biedt het landschap een adembenemend uitzicht op diverse watervogels die hier hun thuis vinden.
Zoek naar de majestueuze witte ooievaars die nestelen op de rotsachtige kliffen. Speur de hemel af naar kleurrijke trekvogels die de hemel doorkruisen. Het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

Lees meer ...
Het strand van Amado

Na het betoverende strand van Amado verlaat je de kust en ga je landinwaarts, waar het landschap geleidelijk verandert.
Hier floreren nieuwe soorten flora, zoals de peperboom, cistusroos, witte cistus en de iconische kurkeik, die het landschap sieren met hun unieke schoonheid.

Carrapateira rivier

Bij het bereiken van Vilarinha merk je een subtiele verandering in de vegetatie op, wat wijst op een vochtiger klimaat.
Hier kronkelt de schilderachtige Carrapateira-rivier, omringd door een weelderige vegetatie die het gebied tot leven brengt.
Bewonder de uitgestrekte moeraslanden en de weelderige bomen die typerend zijn voor de Serra, zoals de majestueuze kurkeik en de sierlijke boomaardbei.

Fauna

Terwijl je je weg vervolgt, ontdek je een overvloed aan wilde dieren die zich verschuilen tussen het gebladerte.
Van nieuwsgierige konijnen tot speelse vossen en zelfs imposante wilde zwijnen, het gebied bruist van het leven.

Zeearenden en Slangenarenden

Voor vogelliefhebbers biedt dit deel van de route een schat aan mogelijkheden om een scala aan vogelsoorten te spotten, waaronder merels, eksters, kwikstaarten, groenlingen en koolmezen.

Houd je ogen ook gericht op de hemel, want majestueuze roofvogels zoals de slangenarend en zelfs de zeldzame zeearend kunnen zich laten zien voor de gelukkigen onder ons.

Kortom, de wandelroute door het nationaal park van de Costa Vicentina is een ware ontdekkingsreis door een betoverend landschap vol natuurlijke pracht en diversiteit.
Laat je verrassen door de verborgen schatten van dit unieke gebied en geniet van een onvergetelijk avontuur in een onwaarschijnlijk mooi Portugees natuurgebied.

Download file: vbp-pr1-trilho-ambiental-do-castelejo.gpx
×