Carvalhoso

Carvalhoso

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Tavira

 5.3 km  Makkelijk   111m Porto Carvalhoso

Wandelroute Carvalhoso

Wandelroute Carvalhoso is een korte rondwandeling van een kilometer of vijf, rondom het dorp Porto Carvalhoso. De gemeentes in de Algarve zijn heel actief in het organiseren van activiteiten. De wekelijkse wandelroute op zondagmorgen waar je gratis aan kunt deelnemen, is daarvan een voorbeelden. In dit geval is de wandeling georganiseerd door gemeente Tavira in deelgemeente Santa Catarina da Fonte do Bispo.

 

Lees meer ...

Carvalhoso wandelroute (zoals wij hem maar hebben gedoopt) start bij het lagere schoolgebouw van Porto Carvalhoso en vrijwel direct begin je aan een flink klimmetje. We lopen de heuvels in achter Santa Catarina da Fonte do Bispo. Wat meteen opvalt zijn de stilte en het fantastische uitzicht. Om ons heen rollende groene heuvels, doorsneden door grotere en kleinere paden. Het eerste deel van de route brengt ons “op hoogte” en vanaf een kilometer of twee gaan we langzaam dalen in de richting van de rivier de Alportel. In dit jaargetijde (het is net februari) moet die vol water staan, maar er kabbelt een veel te dun stroompje door de rivierbedding.

Ribeira do Alportel

De rivier is meteen het laagste punt van de wandeling. We steken de Ribeira Alportel over lopen daarna de vallei in. Langs een paar verspreid staande huizen blijft het pad vlak. Wanneer we het plaatsnaambord Curral da Pedra aan onze rechterhand krijgen, slaan we linksaf en steken we nogmaals de rivier de Alportel over. We lopen nu daadwerkelijk het gehucht Porto Carvalhoso in, langs de oude wasplaats die netjes is gerestaureerd en de paar huizen die deze gemeenschap rijk is.

Dan komt de laatste klim terug omhoog naar de lagere school. Dat is nog een stevige uitdaging. De mensen die wandeling hebben uitgezet, hebben echt het “beste” voor het laatste bewaard. We puffen de heuvel op. We wandelen deze route met een gemiddelde snelheid van 4,6 km. per uur en zijn nog best een beetje trots op onszelf. Het glas verse sinaasappelsap dat we thuis hebben geperst als beloning (sinaasappels van eigen boom) is zeker verdiend.

Download file: carvalhoso.gpx

 

Wandelen Algarve
×