+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Carriços

GPS route – Wandelen Algarve – Tavira

 9,6 km  Middelmatig   100m Carriços

Carriços is een wandelroute van 9,6 kilometer binnen gemeente Tavira. Het is een middelmatig moeilijke rondwandeling door de heuvels die start bij Carriços. Deze rondwandeling is voor ons de ultieme “stilte wandeling”. We vonden deze route op de website van André Wolff. Hij is goed te combineren met een bezoek aan Tavira.

Lees meer ...

Wandelroute Carriços in gemeente Tavira begint vlak onder het gelijknamige dorp, een kilometer of zes boven Fonte Salgada – Tavira in de heuvels. De auto parkeren we vlak voor de brug van Carriços. Het wandelen begint in het dorp. Vanuit Carriços loop je de vallei in waar een klein beetje landbouw wordt bedreven op de ouderwetse manier: met een ezeltje voor de ploeg. Wat vooral opvalt is de stilte.

We volgen het hoofdpad en na een kilometer of twee komen we aan bij de rivier, die we direct oversteken. Nu komen we in een gebied waar, op het moment dat wij deze wandelroute Tavira liepen, heel veel bijenkasten staan. Zoemen van bijen en het zingen van de vogels is geluid dat we vooral horen, als we de rivier volgen, die we onvermijdelijk op een later moment weer moeten oversteken om terug te kunnen komen van rondwandeling Carriços. Het is raadzaam om een handdoek in je rugzak mee te nemen, voor het geval je de rivier in de winterperiode een hogere waterstand heeft.

Na de tweede rivieroversteek stijgt het pad weer. Langzaam wandelen we omhoog tegen de lage heuvels op en we genieten van de flora en fauna onderweg. Nog steeds valt de afwezigheid van geluid op. Kijk af en toe eens achterom tijdens de klim want het uitzicht wordt steeds mooier. Aangekomen op de top van de heuvel ontvouwt zich een verrassend panorama. In het zuiden zie je de glinsterende zee en het nationaal park van de Ria Formosa liggen. Op de terugweg passeren we nog het gehucht Santa Maria een via een mooie weg komen we na bijna 10 kilometer en iets meer dan drie uur lopen, weer terug in Carriços en dat is precies op tijd om eens lekker te gaan lunchen in Tavira. Probeer het eens bij Restaurante Come na Gaveta.

Download file: carricos.gpx

Pin It on Pinterest

Share This
×