Carricos

Carricos

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 9.6 km  Middelmatig   100m Carriços

Carricos is een gemiddeld zware gps rondwandeling van 9,6 kilometer ten noorden van Tavira.  De rondwandeling door de heuvels start bij het gelijknamige dorp. Dit is voor ons de ultieme “stilte wandeling”. We vonden deze route op de website van André Wolff. Hij is goed te combineren met een bezoek aan Tavira.

Lees meer ...

De auto parkeren we vlak voor de brug van Carricos, we klimmen naar het dorp  en lopen de vallei in waar een klein beetje landbouw wordt bedreven op de ouderwetse manier: met een ezeltje voor de ploeg. Wat vooral opvalt is de stilte.

We volgen het hoofdpad en na een kilometer of twee komen we aan bij de rivier, die we direct oversteken. Nu komen we in een gebied waar, op het moment dat wij deze wandelroute Tavira liepen, heel veel bijenkasten staan. Zoemen van bijen en het zingen van de vogels is geluid dat we vooral horen, als we de rivier volgen, die we onvermijdelijk op een later moment weer moeten oversteken om terug te kunnen komen van rondwandeling Carriços. Het is raadzaam om een handdoek in je rugzak mee te nemen, voor het geval je de rivier in de winterperiode een hogere waterstand heeft.

Panorama

Na de tweede rivieroversteek stijgt het pad weer. Langzaam wandelen we omhoog tegen de lage heuvels op en we genieten van de flora en fauna onderweg. Nog steeds valt de afwezigheid van geluid op. Kijk af en toe eens achterom tijdens de klim want het uitzicht wordt steeds mooier. Aangekomen op de top van de heuvel ontvouwt zich een verrassend panorama. In het zuiden zie je de glinsterende zee en het nationaal park van de Ria Formosa liggen. Op de terugweg passeren we nog het gehucht Santa Maria een via een mooie weg komen we na bijna 10 kilometer en iets meer dan drie uur lopen, weer terug in Carriços en dat is precies op tijd om eens lekker te gaan lunchen in Tavira. Probeer het eens bij Restaurante Come na Gaveta.

Download file: carricos.gpx
Wandelen Algarve
×