Canaviais do Barranco

Canaviais do Barranco

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Castro Marim (CAS PR6)

 7.1 km  Makkelijk   129m Corte Pequena

Canaviais do Barranco wandelroute (CAS PR6) is een officiële makkelijke gps wandelroute van 7,1 kilometer, uitgezet door gemeente Castro Marim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route en het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden hier downloaden.

Canaviais do Barranco do Ribeirão (CAS PR6) wandelroute is genoemd naar de rietlanden (canaviais) langs de rivieroever in de vallei. Het is een korte rondwandeling langs een aantal gehuchtjes rondom Corte Pequena. Onderweg kan je het Geodetisch punt van Cerro das Barradas te beklimmen. Hier heb je  een panoramisch uitzicht over het stuwmeer van Odeleite. De wandeling wordt wel 1,2 km. langer.

Op het  deel van de wandeling dat over de heuvelrug loopt, staan de mediterrane bossen. Die bestaan voornamelijk uit Parasoldennen, Steeneiken en Johannesbroodbomen. In de boomgaarden groeien  amandel-, vijgen- en olijfbomen. In het rivierdal loopt de route langs verschillende gehuchten. Dat zijn Monte de Cima, Monte de baixo, Casa Velha en Cerro Alto. In al die dorpen woont twee man en een paardenkop. Het zijn typische leegloop-dorpjes in het achterland van de Algarve. Vanuit het rivierdal klim je omhoog naar Cerro Alto, waar zich ook het geodetisch monument bevindt.

Historische ambachten

Het riet uit het rivierdal word gebruikt voor het maken van gevlochten manden, tuinhekken en frames voor de verbouw van groentes. Het is een heel bruikbaar product voor de bevolking. ´s Nachts bieden rietvelden onderdak aan verschillende vogelsoorten, zoals de spreeuw (Sturnus vulgaris), de blauwe ekster (Cyanopica cyana) en de zanglijster (Turtus philomelos). Langs het ravijn kun je ook nog wilde konijnen, hazen en patrijzen tegenkomen. Die komen daar op zoek naar voedsel en water.

In de dorpen vind je nog oude ambachtslieden. Zoek op de Monte de Cima naar Mr. Virgílio, een van de meest gerespecteerde mandwevers in het gebied. Naast manden maakt hij ook zijn eigen chorizo, ham en wijn. In Casa Velha woont Mr. Manuel Joaquim, die rieten hoeden maakt. 

Wandelen Algarve

Pin It on Pinterest

Share This
×