Canaviais do Barranco

Canaviais do Barranco

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Castro Marim (CAS PR6)

 7.1 km  Makkelijk   129m Corte Pequena

Ontdek de verborgen pareltjes van de Algarve regio met onze exclusieve wandelroutes. Laat je betoveren door adembenemende landschappen en verken het Canaviais do Barranco wandelpad (CAS PR6). Deze officiële trail van 7.1 kilometer is zorgvuldig uitgestippeld door de gemeente Castro Marim, wat zorgt voor een naadloze en plezierige wandelervaring. Hoewel wij deze route nog niet persoonlijk hebben bewandeld, kunnen wij jou voorzien van de GPS-track en het PDF-document die door de gemeente worden aangeboden. Download ze hier en ga op een onvergetelijk wandelavontuur!

Canaviais do Barranco do Ribeirão (CAS PR6) wandelroute is genoemd naar de rietlanden (canaviais) langs de rivieroever in de vallei. Het is een korte rondwandeling langs een aantal gehuchtjes rondom Corte Pequena. Onderweg kan je het Geodetisch punt van Cerro das Barradas te beklimmen. Hier heb je  een panoramisch uitzicht over het stuwmeer van Odeleite. De wandeling wordt wel 1,2 km. langer.

Op het  deel van de wandeling dat over de heuvelrug loopt, staan de mediterrane bossen. Die bestaan voornamelijk uit Parasoldennen, Steeneiken en Johannesbroodbomen. In de boomgaarden groeien  amandel-, vijgen- en olijfbomen. In het rivierdal loopt de route langs verschillende gehuchten. Dat zijn Monte de Cima, Monte de baixo, Casa Velha en Cerro Alto. In al die dorpen woont twee man en een paardenkop. Het zijn typische leegloop-dorpjes in het achterland van de Algarve. Vanuit het rivierdal klim je omhoog naar Cerro Alto, waar zich ook het geodetisch monument bevindt.

Historische ambachten

Het riet uit het rivierdal word gebruikt voor het maken van gevlochten manden, tuinhekken en frames voor de verbouw van groentes. Het is een heel bruikbaar product voor de bevolking. ´s Nachts bieden rietvelden onderdak aan verschillende vogelsoorten, zoals de spreeuw (Sturnus vulgaris), de blauwe ekster (Cyanopica cyana) en de zanglijster (Turtus philomelos). Langs het ravijn kun je ook nog wilde konijnen, hazen en patrijzen tegenkomen. Die komen daar op zoek naar voedsel en water.

In de dorpen vind je nog oude ambachtslieden. Zoek op de Monte de Cima naar Mr. Virgílio, een van de meest gerespecteerde mandwevers in het gebied. Naast manden maakt hij ook zijn eigen chorizo, ham en wijn. In Casa Velha woont Mr. Manuel Joaquim, die rieten hoeden maakt. 

Wandelen Algarve
×