+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Canaviais do Barranco

 7,1 km  Makkelijk   129m Corte Pequeno

Wandelroute Canaviais do Barranco do Ribeirao (CAS PR6) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Castro Marim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Download file: cas-pr6-canaviais-do-barranco-do-ribeirao.gpx

Wandelroute Canaviais do Barranco do Ribeirão (CAS PR6)

Wandelroute Canaviais do Barranco do Ribeirão (CAS PR6)   is genoemd naar dichte rietlanden (canaviais) die langs de rivieroever staan in de vallei. Het is een korte circulaire wandeling langs een aantal gehuchtjes rondom Corte Pequena. Onderweg is er nog een mogelijkheid om het Geodetisch punt van Cerro das Barradas te beklimmen. Dit voegt 1200 meter toe aan de wandeling en biedt een geweldig uitzicht over het stuwmeer van Odeleite.

Naast het rivierlandschap, zie je op wandelroute CAS PR6 ook de typische mediterrane “bossen” hoofdzakelijk bestaande uit parasoldennen, steeneiken, johannesbroodbomen, amandel-, vijgen- en olijfbomen. Deze begroeiing kom je tegen op het hogere deel van de wandeling. De route voert je door de vallei van de rivier langs Monte de Cima, Monte de baixo, Casa Velha en Cerro Alto. In al die dorpen woont twee man en een paardenkop. Het zijn typische leegloop-dorpjes in het achterland van de Algarve. Vanuit het rivierdal klim je omhoog naar Cerro Alto, waar zich ook een geodetisch monument bevindt.

Historische ambachten

Het riet uit het rivierdal werd gebruikt voor het maken van gevlochten manden, tuinhekken, frames voor de verbouw van groentes. Het was dus een heel bruikbaar product voor de bevolking. ´s Nachts bieden rietvelden onderdak aan verschillende soorten vogels, zoals de spreeuw (Sturnus vulgaris), de blauwe ekster (Cyanopica cyana) en de zanglijster (Turtus philomelos). Langs het ravijn kun je ook nog wilde konijnen, hazen en patrijzen tegenkomen, die hierheen komen op zoek naar voedsel en water.

Zoek op de Monte de Cima naar Mr. Virgílio, een van de meest gerespecteerde mandwevers in het gebied. Naast mandenmakerij legt hij zich toe op het maken van verschillende zelfgemaakte producten: chorizo, ham en wijn. In Casa Velha heb je de mogelijkheid om een ​​rieten hoed te kopen, zoek gewoon het huis van Mr. Manuel Joaquim.

Pin It on Pinterest

Share This
×