Caminhos Romanos Moncarapacho

Caminhos Romanos Moncarapacho

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Olhão (OLH PR1)

 10.2 km  Makkelijk   152m Moncarapacho

Caminhos Romanos e Cerro da Cabeça wandelroute (OLH PR1) is een gemiddeld zware 10,2 km lange gps rondwandeling tussen Moncarapacho en de Cerro da Cabeça.

In het afgelopen jaar heeft gemeente Olhão verschillende wandelroutes uitgezet. We hebben in 2019 al eens geprobeerd uit te puzzelen hoe die zouden moeten lopen, maar dat werd geen succes. Daarom hebben we toen zelf maar wat routes gemaakt in de buurt van Moncarapacho. En wat schetst onze verbazing: Gemeente Olhão heeft precies hetzelfde idee gehad over een mooie route vanuit het dorp Moncarapacho naar de Cerro de Cabeça en terug.

Lees meer ...
Caminhos Romanos e Cerro da Cabeça wandeling is een officiële wandelroute van gemeente Olhão. Hij staat ook bekend als Olhão PR1. De route start bij de oude Romeinse brug die naar het olijfbomen landgoed van Monte Rosa leidt. Het is heerlijk weer; een graad of 20 en we laten ons vest in de auto. Vanuit het dorp loop je eigenlijk meteen de natuur in. Langs smalle ommuurde paadjes door de typisch lokale begroeiing. De eerste Amandelbomen staan zelfs al in bloei! De route is goed aangegeven dus we hebben onze GPS eigenlijk niet nodig.

Het verschil tussen onze eigen route en die van Olhão is, dat wij niet de Miradouro, of het uitzichtpunt, op de Cerro de Cabeça aandoen. Dat heeft twee redenen. Ten eerste vinden we het naar beneden klauteren over de trappen vervelend. En ten tweede is de Cerro de Cabeça het méér dan waard om een aparte wandeling aan te weiden. We kiezen een wat lagergelegen pad. Mocht je nu wel de officiële route willen lopen, dan is de Miradouro een heerlijk plekje om met een picnic te genieten van het uitzicht.

Het is een fijne route om te wandelen. Afwisselend door de vegetatie, de verrassende vergezichten en de verschillende ondergronden waar je op loopt. Het is een hele fijne route, echt een aanrader!

Download file: olh-pr1-romanos.gpx
×