Caminho de Água

GPS route – Wandelen Algarve – Olhão

Caminho de Agua

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Olhão

 4 km  Makkelijk   40m Pechão

Caminho de Agua is een eenvoudige 4 km lange gps rondwandeling van gemeente Olhão, startend in Pechão. In 2018 verschijnen de eerste wandelroute borden in gemeente Olhão. Daarmee is dit de laatste gemeente in de Oost-Algarve die binnen haar grenzen een aantal bewegwijzerde wandelroutes gaat aanbieden. Eind 2019 zijn de meeste routes klaar. Reden voor ons om ze te gaan proberen.

Lees meer ...

Rondom deelgemeente Pechão zijn drie wandelroutes uitgezet. OLH PR4, Caminho de Água is daar, met een kleine 4 kilometer, de kortste van. Caminho de Água, of wel de weg van het water, is een wandeling van een uurtje rondom het dorp Pechão. De wandelroute voert ons langs de verschillende donkeys en wellen (waterbronnen) die lokale bevolking al eeuwenlang van water voorzien.

OLH PR4 start bij Snackbar O Fernando aan de doorgaande weg. De wandelroute leidt ons eerst zuidwaarts en laat ons vervolgens naast de Farmacia (apotheek) afzakken naar een droge rivierbedding. Binnen 200 meter zijn twee traditionele watervoorzieningen te bewonderen. Het is grappig, dat je nog geen 100 meter bent verwijderd van de drukke hoofdstraat, maar dat alle verkeersgeluiden meteen verdwenen zijn. Wandelend tussen de bomen op het onverharde pad langs de rivier, waan je je kilometers van de bewoonde wereld.

Op het tweede gedeelte van wandelroute Olhão lopen we over het kerkplein, waar je overigens een prachtig uitzicht hebt over de Ria Formosa, aan de oostkant het dorp uit. Daar steken we de drukke doorgaande weg over we slaan linksaf een onverharde pad op, waarlangs mooie huizen zijn gebouwd. Hier waan je je weer midden in de natuur. Wandelroute Olhão leidt ons zo’n anderhalve kilometer over stille wandelpaden en komt dan weer terug op de Avenida de 25 Abril, de hoofdstraat van Pechão. Hier lopen we langs de laatste Nora, of waterbron, van deze rondwandeling. Op deze wandelroute Olhão kan je bij uitstek zien, dat de Algarve de natuur nooit ver weg is. Van een hoofdweg naar een doodstil rivierpad binnen honderd meter. Dat kan gewoon in de Oost-Algarve!

Download file: olh-pr4-agua.gpx
×