Caminho da Cabra Algarvia

Caminho da Cabra Algarvia

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Castro Marim (CAS PR07)

 14.3 km  Middelmatig   165m Cortelha

Wandelroute Caminho da Cabra Algarvia (CAS PR7) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente Castro Marim.
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

Wandelroute Caminho da Cabra Algarvia CAS PR7

Wandelroute Caminho da Cabra Algarvia CAS PR7is een wandelroute van ongeveer 15 kilometer langs de dorpen Cruz de Alta, Cortelha, Marroquil, Amendoeira, Magoito, Arraia en Lagoa.  Wandelroute Caminho da Cabra Algarvia CAS PR7 is een rondwandeling dus je kunt hem twee kanten op lopen en op elk willekeurig punt starten. De officiele start van de wandeling is het oude schoolgebouw, een kilometer of vijf buiten Cortelha. Je start in de richting van Cortelha en loopt direct door een uniek en schitterend landschap. Het enige dat je hoort is het ruisen van de wind door de bomen en get tsjilpen en fluiten van vogels. Wat opvalt zijn de enorme steeneiken die de weg hier en daar flankeren.

In de afdaling naar de bedding van de Ribeira do Beliche kan je het wilde konijn, de patrijs, de haas en een groep kleine inheemse vogels, zoals de blauwe ekster (Cyanopica cyana), de merel (Turdus merula), de leeuwerik (Galerida theklae) tegenkomen Beneden bij de rivier steek je die over en je volgt de onverharde weg rechtdoor. Bij het eerste kruispunt na de oversteek van de beek bestaat de mogelijkheid om de route te halveren. Volg dan het pad dat de helling op gaat, in plaats van de aangegeven route. Zodra u op het pad op de helling de PR7 route weer tegenkomt, gaat u deze weer volgen.

Prijswinnende geiten

Wanneer je de lange route kiest, kom je in het dorp Magoito langs de kraal van de geiten van José Augusto. Hier worden prijswinnende Algarviaanse geiten gefokt en hieraan ontleent ook deze route haar naam. Hiervoor heb je wel even afgezien. Je hebt namelijk net een behoorlijke klim achter de rug vanuit het beekdal van de Beliche rivier. Het panoramisch uitzicht gelukkig heel erg de moeite waard wanneer je staat uit te hijgen. Hierna kan je ontspannen doorlopen naar het startpunt.

Pin It on Pinterest

Share This
×