Caminho da Cabra Algarvia

Caminho da Cabra Algarvia

GPS wandelroute – Wandelen-Algarve – Castro Marim (CAS PR07)

 14.3 km  Middelmatig   165m Cortelha

Ontdek de adembenemende schoonheid van de Wandelroute Caminho da Cabra Algarvia (CAS PR7), een officiële wandelroute die met passie en precisie is uitgestippeld door de gemeente Castro Marim.

Laat je betoveren door een onvergetelijke wandelervaring, waarbij je de weelderige natuur en rustgevende sfeer van deze route volop kunt ervaren. Om je op weg te helpen, kun je hier de GPS-track van de route downloaden, evenals het handige PDF-document met gedetailleerde route-informatie. Mis deze unieke kans niet om een wandelavontuur van onschatbare waarde te beleven!

Elha. Begin jouw avontuur in de richting van Cortelha, waar je direct wordt omringd door een uniek en adembenemend landschap. De rustige wind door de bomen en het vrolijke gefluit van vogels zijn de enige geluiden die je hoort. Onderweg zul je versteld staan van de imposante steeneiken die her en der langs de weg staan. Terwijl je afdaalt naar de bedding van de Ribeira do Beliche, kun je het wilde konijn, de patrijs, de haas en een verscheidenheid aan inheemse vogels tegenkomen, zoals de blauwe ekster (Cyanopica cyana), de merel (Turdus merula), en de leeuwerik (Galerida theklae). Eenmaal beneden steek je de rivier over en volg je de onverharde weg recht vooruit. Bij het eerste kruispunt na de oversteek van de beek kun je ervoor kiezen om de route in te korten. Volg dan het pad dat omhoog gaat in plaats van de aangegeven route. Zodra je het pad op de helling weer de PR7 route tegenkomt, volg je deze weer.

Prijswinnende geiten

Als je voor de langere route kiest, kom je langs de kraal van de geiten van José Augusto in het dorp Magoito. Hier worden de bekroonde Algarviaanse geiten gefokt, waaraan deze route haar naam ontleent. Je hebt wel wat doorzettingsvermogen nodig na de stevige beklimming vanuit het beekdal van de Beliche rivier, maar het panoramische uitzicht is absoluut de moeite waard wanneer je even op adem staat te komen. Hierna kun je ontspannen verder wandelen naar het startpunt.

×