+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Boa Vista

GPS route – Wandelen Algarve – Tavira

 9,9 km  Middelmatig   191m Santa Catarina

Wandeling Boa Vista zegt het al… in elk geval voor diegene die een beetje Portugees begrijpt. Op deze negen kilometer lange rondwandeling wordt je getrakteerd op schitterende vergezichten over de kust van de Oostelijke Algarve.
Lees meer ...

De route loopt voor het grootste deel door een absoluut stiltegebied en het is dan ook raadzaam om voldoende water en misschien zelfs een lunch mee te nemen zodat onder het genot van een prachtig uitzicht een lekker broodje kan worden gegeten. Gasten van Bed en Breakfast Cas al Cubo kunnen een lunchpakket bestellen, een dag voordat ze besluiten deze wandelroute te gaan lopen.

Wandeling Boa Vista is door ons zelf bedacht en op GPS gezet. Vanuit ons Bed en Breakfast Algarve voert wandelroute Boa Vista door de sinaasappelgaard, langs wat verspreid liggende huizen met bijbehorende groentetuinen (horta’s) naar het stilte-gebied van de ‘Boa Vista’. De route is licht stijgend en vooral in het voorjaar bloeien langs het onbewoonde deel van de route veel verschillende wilde bloemen. Voor fotografen is het vastleggen van de vergezichten een echte uitdaging.

Onderweg kom je wat officiële route aanwijzingen tegen en dat komt doordat wandeling Boa Vista de route van wandelroute Telheiros do Barro overlapt. Wandeling Boa Vista kan dan ook gecombineerd worden met de officiële wandelroute ‘Telheiros do Barro’ TAV-PR11  en samen vormen zij een 21 kilometer lang parcours door de Barrocal, het land tussen zee en bergen.

Wanneer de wandelaar wandelroute Telheiros do Barro weer achter zicht laat, begint de laatste klim naar het gebied dat Boa Vista, het mooie uitzicht, heet.  Eenmaal bovenop de heuvelrug wacht een panorama dat op heldere dagen helemaal tot aan de Spaanse grens rijkt. Hierna daal je langzaam af terug het dal in waarna je langs de rivier en langs de sinaasappelgaarden terug loopt naar het bed en breakfast.

Download file: CAC02 - BoaVista - 10,4 km.gpx

Pin It on Pinterest

Share This
×