Boa Vista

Boa Vista

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 9.9 km  Middelmatig   191m Kubushuis

Boa Vista wandeling is een bijna 10 kilometer langer gps rondwandeling ten zuiden van Santa Catarina. Op deze route word je getrakteerd op schitterende vergezichten over de kust van de Oostelijke Algarve.

Lees meer ...

De route loopt voor het grootste deel door een absoluut stiltegebied. Het is dan ook raadzaam om voldoende water en misschien zelfs een lunch mee te nemen zodat onder het genot van een prachtig uitzicht een lekker broodje kan worden gegeten. 

De route is door ons zelf bedacht en op GPS gezet. Je start bij het rood-witte kubus huis in de Barrocal ten zuiden van Santa Catarina da Fonte do Bispo loop je door de sinaasappelgaard en langs wat verspreid liggende huizen met bijbehorende groentetuinen (horta’s) naar het stilte-gebied van de ‘Boa Vista’. De route is licht stijgend. In het voorjaar bloeien langs het onbewoonde deel van de route veel verschillende wilde bloemen. Voor fotografen is het vastleggen van de vergezichten een echte uitdaging.

Onderweg kom je wat officiële route aanwijzingen tegen. Dat komt doordat  deze wandeling de route van wandelroute Telheiros do Barro overlapt. De twee routes kunnen ook gecombineerd worden. Samen vormen zij een 21 kilometer lang parcours door de Barrocal, het land tussen zee en bergen.

Waar Telheiros do Barro wandeling links af slaat, gaan wij rechtdoor. We maken ons op voor de laatste klim naar het gebied dat Boa Vista heet. Dat betekent “het mooie uitzicht. Eenmaal bovenop de heuvelrug wacht inderdaad een panorama. Op heldere dagen kijk je helemaal tot aan de Spaanse grens. Hierna daal je langzaam af terug het dal in waarna je langs de rivier en langs de sinaasappelgaarden terug loopt naar het startpunt.

Download file: CAC02 - BoaVista - 10,4 km.gpx
×