Barrocal

Barrocal

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Tavira

 8.2 km  Makkelijk   39m Kubushuis

Barrocal wandelroute is onze eerste wandeling van het nieuwe jaar 2020. We starten het nieuwe jaar in de Algarve zijn we goed met een nieuwe wandeling van iets meer dan acht kilometer ten zuiden van Santa Catarina da Fonte do Bispo.

Lees meer ...

De staat van deze wandeling, een rood-wit kubushuis, ligt midden in de Barrocal. Vanaf dit centrale punt in de Barrocal, hebben we een route uitgezet naar het zuiden, door de Barrocal. Dit is een natuurlijke sub regio van de Algarve, gelegen tussen de heuvels en de kust. In geologische termen wordt het gekenmerkt door onregelmatig gevormde kalksteen formaties met een hoogte van maximaal 400 meter. We besluiten de kalkheuvels (Cerro de Cabeça en Cerro São Miguel) nog even in het zuiden te laten liggen voor later.

Oorspronkelijk overheersten in deze streek de bossen met steeneiken. Door het ingrijpen van de mens, vind je in de Barrocal van vandaag ook meer struikgewassen zoals bijvoorbeeld Mirte, Rozemarijn en Cistusroos en aangeplante bomen zoals Johannesbroodbomen, Vijgenbomen en Amandelbomen. Van nog recentere datum zijn de productieplantages met citrusvruchten en wijngaarden. Tussen die begroeiing wandel je door.

Vogels

In de stille vallei horen we de Iberische Groene Specht “lachen”, de Hop roepen en een Steenuil jammeren. Grote groepen Putters schrikken op wanneer wij langs wandelen. Na een kilometer of drie passeert de wandeling een enclave van verspreid liggende huizen en boerderijtjes waar je op de verschillende erven de meest wonderlijke bouwsels kunt bekijken. De afwisseling van buurtschapjes en paden midden door de “bush”, maken de wandeling interessant en het feit dat hij bijna vlak is, maakt hem ontspannen en geschikt voor iedereen; groot en klein.

Wandelroute Barrocal komt niet langs een restaurant of café, dus wanneer je het fijn vindt om onderweg even rustig te gaan zitten om de omgeving in je op te nemen, raden we aan iets te eten en een drankje mee te nemen. Er zijn voldoende plekken om rustig te gaan zitten en te genieten van de stilte en de natuur.

Download file: Barrocal.gpx
×