Barranco das Lajes

Barranco das Lajes

GPS wandelroute Algarve – São Bras de Alportel (SBA-PR3)

 7 km  Makkelijk   171m Cabanas

Wandelroute Barranco das Lajes (SBA-PR3) is een officiële wandelroute, uitgezet door gemeente São Bras de Alportel (SBA-PR3).
Wij hebben deze route zelf nog niet gewandeld en kunnen er geen specifieke informatie over geven.
U kunt de GPS track van de route hier downloaden net als het PDF document dat door de gemeente wordt aangeboden met daarin de route informatie.

SBA-PR3 Barranco das Lajes

In het midden van de heuvels van de Caldeirão voert deze wandelroute u eerst door Cabanas en Lajes, twee typische kleine gehuchten in de Algarve. Neem de tijd en geniet van het landschap: de heuvels aan de horizon, de typische huizen, sommige met witte figuren die lijken op beschermende krijgers geschilderd op de stenen muren.
Terwijl u Lajes achter u laat, omhult u de rust en stilte van de ongerepte en natuurlijke omgeving. Hier zijn veel kurkeiken, maar het is de steenroosstruik die de meest voorkomende flora in deze regio is.

In het voorjaar heeft deze soort, vermoedelijk afkomstig uit de Algarve, prachtige witte bloemen die maar één dag duren. Langs het pad tussen de aardbeibomen, de rozemarijn, de gaspeldoorn en de kurkeiken, vindt u ook vingerhoedskruid.
Als je bocht na bocht afdaalt, zie je de cistusroos velden aan weerszijden. De lucht is schoon en fris en moedigt je aan om door te gaan naar de beek.
Onderaan de heuvel bereikt u Barranco das Lajes. Deze kleine waterloop voedt een verscheidenheid aan struiken, waaronder bramen, riet, varens en andere planten die kenmerkend zijn voor deze vochtige omgevingen.

De hellingen rondom zijn bedekt met kurkeiken en Barranco das Lajes is een uitstekende plek om te gaan vogel spotten. Dicht bij enkele gecultiveerde percelen in de vallei kom je bij Poço do Ribeirinho (Wel van de kleine beek), een kostbare stenen structuur, met verklarende plaquette.
Klein maar vrij mooi, dit charmante gehucht heeft nog steeds veel van zijn gebruiken en tradities zoals het weven van manden. Hierboven lijkt de horizon breder te worden, de lucht is immens en er lopen talloze valleien en heuvels naar beneden om de blauwe oceaan te ontmoeten. Je voelt je op de top van de wereld!

×