Asseca vallei

Asseca vallei

GPS route – WandelenAlgarve – Rother – Tavira

 6.1 km  Makkelijk   32m Moinhos da Rocha

Asseca vallei wandeling is een eenvoudige ruim 6 kilometer lange gps rondwandeling ten noorden van Tavira.  Hij loopt langs de rivieren Asseca en Rio Sequa. De paden zijn uitstekend begaanbaar, voor een deel geasfalteerd, en de wandeling is eenvoudig. Wandeling Asseca vallei is goed te combineren met een bezoek aan Tavira, dat ook wel  het Venetië van Portugal genoemd wordt.

Lees meer ...

De vallei waar de beide rivieren elkaar ontmoeten en waar ze gezamenlijk doorheen stromen in de richting van Tavira, is erg vruchtbaar. Het is daarom geen wonder dat beide oevers volop worden benut en dat u overal fris groene citrusboomgaarden aantreft. Wij liepen rondwandeling Asseca op een zonnige decemberdag toen de lokale boeren net bezig waren de eerste nieuwe sinaasappeloogst binnen te halen.

Op het punt waar de Rio Sequa de Rio Gilão ontmoet bevindt zich het enige punt van wandeling Asseca vallei waar je je zou kunnen vergissen. Het pad houdt daar namelijk op en je moet de rivierbedding oversteken. Er is geen goede oversteekplaats door de rivier en wanneer het veel heeft geregend kan de oversteek dan ook niet worden gemaakt zonder natte voeten (handdoek mee!).

Start de wandeling bij de parkeerplaats van ‘Moinhos da Rocha’. Dat is de parkeerplaats voor de watervallen van Pego do Inferno. De officiële toegang tot deze waterval werd in juli 2012 verwoest door een felle brand. In totaal gingen hierbij  20.000 hectaren natuurgebied tussen Cacaopo en Tavira verloren.  Hij is nu nog wel te bereiken via de rivierbedding van de Rio Sequa. Sla op de plaats waar de Rio Sequa de Rio Gilao ontmoet, niet rechts maar linksaf te en ga na 100 meter rechtsaf. Dan loop je via de alternatieve route toch naar de waterval.

De totale wandeling Asseca vallei duurt tussen de 2 en 2,5 uur.

Download file: rot47-asecca.gpx
wandelen algarve
×