+351 916894616 bnb@casalcubo.nl

Amendoeira

GPS route – Wandelen Algarve – Loulé (LLE PR11)

Amendoeira

GPS route – Wandelen Algarve – Loulé (LLE PR11)

 8 km  Makkelijk   104m Amendoeira

Wandelroute Amendoeira begint in het gelijknamige dorp, ongeveer halverwege São Brás de Alportel en Querença, op een minuut of twintig rijden van ons B&B Cas al Cubo. De route ligt in gemeente Loulé en in die plaats worden de wandelroutes netjes aangeduid en bijgehouden.

Lees meer ...

Wandelroute Amendoeira is dan ook allerminst moeilijk om te vinden. Wandeling Amendoeira begint over een oude Romeinse weg, omzoomd door twee typisch Portugese stapelmuren. Je loopt weinig over asfalt en hij is goed begaanbaar doordat het pad langs de rivier niet stenig is. Wandelroute Amendoeira is een knusse wandeling en natuurlijk is hij op zijn allermooist op een zonnige dag in februari wanneer de gelijknamige bomen, de Amendoeira’s ofwel Amandelbomen, in volle bloei staan en het Zuid-Portugese landschap ‘besneeuwd’  doen lijken.

Wij maakten deze wandeling Amandoeira  op een druilerige dag in januari en hij was nog steeds prachtig. De combinatie van gehuchtjes, boomgaarden, oude Romeins aandoende paden en de verschillende horta’s (groentetuintjes) langs de rivier, zorgen dat wandelroute Amendoeira een heel afwisselende wandelroute is. Boven de riviervallei zagen we een aantal Slangenarenden zweven, ongetwijfeld op zoek naar een prooi. Overal in het dichte struikgewas zijn vogels alweer druk bezig elkaar het hof te maken. Dit is een niet te zware wandeling die ook voor de minder getrainde wandelaar goed is te volbrengen.

Natuurlijk is deze wandelroute goed beschreven en beschikbaar op GPS. Langs wandelroute Amendoeira vind je geen café, maar aan het eindpunt zit iets verderop in de straat een kleine Portugese pub waar je een koffie of iets verfrissends kunt drinken. De dichtstbijzijnde echte restaurants bevinden zich in São Romão, waar je langs rijdt vlak voor de EN270, in São Brás de Alportel of in Querença.

Download file: Lou_PR11.gpx

Pin It on Pinterest

Share This
×