Amendoeira

GPS route – Wandelen Algarve – Loulé (LLE PR11)

Amendoeira

GPS route – Wandelen Algarve – Loulé (LLE PR11)

 8 km  Makkelijk   104m Amendoeira

Amendoeira wandelroute is een 8 kilometer lange, makkelijke gps rondwandeling van Loulé. De start is in het gelijknamige dorp. Dat ligt ongeveer halverwege São Brás de Alportel en Querença, op een minuut of twintig rijden van ons B&B Cas al Cubo. De route ligt in gemeente Loulé en in die plaats worden de wandelroutes netjes aangeduid en bijgehouden.

Lees meer ...

Wandelroute Amendoeira is dan ook allerminst moeilijk om te vinden. Wandeling Amendoeira begint over een oude Romeinse weg, omzoomd door twee typisch Portugese stapelmuren. Je loopt weinig over asfalt en hij is goed begaanbaar doordat het pad langs de rivier niet stenig is. Wandelroute Amendoeira is een knusse wandeling. Natuurlijk is hij op zijn allermooist op een zonnige dag in februari wanneer de Amendoeira’s ofwel Amandelbomen, in volle bloei staan. Het Zuid-Portugese landschap lijkt dan wel ‘besneeuwd’.

Wij maakten deze wandeling Amandoeira  op een druilerige dag in januari en hij was nog steeds prachtig. De combinatie van gehuchtjes, boomgaarden, oude Romeins aandoende paden en de verschillende horta’s (groentetuintjes) langs de rivier. Deze afwisseling zorgt er voor  dat wandelroute Amendoeira een heel afwisselende wandelroute is. Boven de riviervallei zagen we een aantal Slangenarenden zweven, ongetwijfeld op zoek naar een prooi. Overal in het dichte struikgewas zijn vogels alweer druk bezig elkaar het hof te maken. Dit is een niet te zware wandeling die ook voor de minder getrainde wandelaar goed is te volbrengen.

Natuurlijk is deze wandelroute goed beschreven en beschikbaar op GPS. Langs wandelroute Amendoeira vind je geen café. In het dorp zit een kleine Portugese pub waar je een koffie of iets verfrissends kunt drinken. De dichtstbijzijnde echte restaurants bevinden zich in São Romão, waar je langs rijdt vlak voor de EN270, in São Brás de Alportel of in Querença.

Download file: Lou_PR11.gpx
×