Alquevinhos

Alquevinhos

GPS route – WandelenAlgarve – Tavira

 9.6 km  Middelmatig   126m Santa Catarina

Alquevinhos wandeling is een 9,6 kilometer lange middelzware gps rondwandeling boven Santa Catarina da Fonte do Bispo. Het is  is een afwisselende wandelroute. De track is uitgezet door Wandelen Algarve en wordt gelopen met een GPS. Wanneer je niet in het bezit bent van een GPS, hebben wij voor de gasten van bed en breakfast Cas al Cubo een GPS te leen. Dat is natuurlijk dé gelegenheid om te ontdekken hoe leuk het wandelen met een GPS apparaat is. Het is eenvoudig en je kunt niet meer fout lopen!

Lees meer ...

Vanuit Santa Catarina da Fonte do Bispo volgt  ‘wandelroute Alquevinhos’ de oude verbindingsweg naar de rivier: de Ribeira do Alportel. De wandeling loopt door een praktisch onbewoond gebied zonder al te veel lastige stukken. Het pad is licht stijgend, maar zonder dat je daar werkelijk erg in hebt. Bij de rivier aangekomen maakt de wandelroute een scherpe bocht naar links, langs de oever van de rivier (door het water in de regenperiode dus handdoekje mee) en het pad begint direct omhoog te slingeren.

De eerste boerderij waar wandelroute Alquevinhos langs voert, is die van de vierentachtig jarige Silvina, die daar woont met haar honden, kippen en de ‘estrangeiros’ (buitenlanders) zoals zij haar Engelse buren noemt. Ze doet nog wandelend haar boodschappen in Santa Catarina da Fonte do Bispo, en zeult wekelijks twee volle tassen de heuvel op. Wandelroute Alquevinhos wordt nu uitdagender. Het eerste deel van de wandelroute na de rivier, brengt je hoger in de heuvels achter Santa Catarina da Fonte do Bispo. Verspreid door het heuvelland ligt een verrassend aantal boerderijen en landhuizen, in de volksmond hier allemaal ‘Quinta’ genoemd. Hier zie je de breedte van de fantasie van de verschillende Portugese architecten terug.

Doordat het tweede deel van wandelroute Alquevinhos ‘op hoogte’ wordt gelopen, zijn de vergezichten op verschillende plaatsen prachtig. Dit gedeelte van de wandelroute leent zich uitstekend voor een lunch in de open lucht. Na een laatste steile klim, 9 kilometer verder,  zie je het dorp weer liggen in de vallei. In de verte zie je zelfs B&B Cas al Cubo weer liggen, met zijn kenmerkende vierkante rood witte vormen. Deze wandeling kan in principe ook vanuit het B&B worden gelopen. Je moet dan 8 kilometer optellen bij de totale lengte.

Download file: CAC10 - Santa Catarina - Ribeira do Alportel.gpx
×