Alcaria Cova

Alcaria Cova

GPS wandelroute – WandelenAlgarve – Olhão / Faro

 6.4 km  Moeilijk   301m Alcaria Cova

Alcaria Cova wandeling is een pittige 6,4 kilometer lange gps rondwandeling startend in het gelijknamig dorp. Parkeer de auto langs de asfalt weg in het dal, vlak voorbij het dorp en loop terug naar beneden, het gehuchtje door. Neem de eerste weg naar links. Heel even is hij nog verhard, maar al snel wordt het een zandpad.
Lees meer ...

In het dal heb je aan je linkerhand steeds die enorme heuvel die vol staat met telecommunicatie masten. De Cerro de São Miguel, want zo heet deze heuvel, is een van de vijf heuvels die samen de Serra de Monte Figo range vormen. “De Miguel”, zoals hij hier in de volksmond heet, is 411 meter hoog dus het is behoorlijk klimmen. Over de flanken van de heuvel lopen ook een aantal mountainbike tracks en hij is populair bij wielrenners. Die laatste categorie sportievelingen noemt deze heuvel overigens “de kuitenbijter”.

Panoramisch uitzicht

Dat laatste zullen wij nog gaan ervaren als we een klein track in staan, linksaf de berg op. We starten de 301 meter lange klim richting de masten. Al klimmend wordt het uitzicht steeds weidser. De Atlantische Oceaan glinstert in het zonnetje en we zien Faro, Olhão, Fuzeta, Tavira liggen aan de kust. Ook onze wadden eilanden van Culatra, Armona en Tavira zijn goed te onderscheiden. Het is echt wel een fikse klim!

Eenmaal boven op de Cerro São Miguel wordt de GPS helemaal ontregeld. Waarschijnlijk komt dat door alle communicatie antennes die er staan. We zien ook de routeborden van de gemeentelijke wandelingen van Olhão staan. Die volgen we niet. Wij lopen de berg weer af richting het westen. Na een paar honderd meter asfalt, slaan we wederom linksaf en over een licht glooiend geitenpad dalen we weer af de vallei in. Het wordt nog even kruip-door-sluip-door achter een paar huizen langs, maar heel snel staan we weer op de weg. Honderd meter naar rechts wacht de auto.

Download file: alcaria-cova.gpx
×