Alcoutim

Alcoutim Wandelingen

GPS wandelingen – WandelenAlgarve – Alcoutim

Alcoutim wandelingen geeft een overzicht van de wandelingen in het uiterste oosten van de Algarve.

Alcoutim is een vestingstad in het oosten van de Algarve. Het ligt aan de rivier de Guadiana. Dit is ook de grensrivier met het naburige Spanje. In het noorden grenst Alcoutim aan de provincie Alentejo. Hier werden in het verleden delfstoffen gewonnen. Die producten werden in Alcoutim op schepen geladen en vervoerd. Het gaat dan om pyriet en koper uit de mijnen van Mina de São Domingos. Het dorp dankt zijn ontstaan dus aan de ligging. De Guadiana is tot dit punt bevaarbaar en schepen kunnen aanmeren. Dat kan lang niet overal langs de rivier. De Guadiana is een getijden rivier. De diep geladen boten moeten wachten op hoog water om uit te varen. Dit zorgt voor welvaart in het stadje. De bevoorrading van de schepen en het verzorgen van wachtend personeel brengt geld in de lade.

Geschiedenis

Aan de overkant van de rivier ligt dan het Koninkrijk Castilië. Portugal en Spanje zijn historisch geen vrienden. Daarom wordt een vesting gebouwd, ter bescherming van het kostbare koper en pyriet. Vandaag is van de oude vestingmuren helaas weinig over. Gelukkig zijn de smalle steile straatjes en de rustige sfeer van het stadje wel bewaard. Je vindt er ook nog overblijfselen van een Romeinse villa. 

Wandelen

Wandelingen in dit gebied kenmerken zich door schitterende vergezichten over de rivier en naar het naburige Spanje. Kleine paadjes, tracks en een verdwaalde geitenhoeder met zijn kudde vormen het landschap. het is een absoluut stilte-gebied. Je komt op de verschillende wandelroutes nauwelijks iemand tegen. Reken wel op aardig wat klimmen en dalen want het gebied is heuvelachtig. In de lente tref je een bloemenzee met overal kleine poeltjes waar het leven zich voortzet. In de zomer is het droog en heet en in het najaar een bijzonder tafereel van droge vlakten, weids uitzicht en rollende heuvels. Alcoutim biedt elk jaargetijde zijn heel eigen sfeer.

[px_filter id=”tfdtbyfcwltghmd_10″ post_type=”post” ]

Memoria Viva

Memoria Viva

15.5 km

Memoria Viva wandelroute (ALC PR6) is een moeilijke,15,5 km lange officiële rondwandeling vanuit Martim Longo, van gemeente Alcoutim.

Pin It on Pinterest

Share This
×